Stadsarchief
Archeologie
Monumenten

Dinsdagavond 12 januari verzorgt onze stadsarcheoloog Steven Jongma een livestream-lezing voor het Rijksmuseum van Oudheden. Ben je erbij?

Gratis lezing - 12 januari 20:00 uur
Steven vertelt over het archeologische spoortunnelproject van de Gemeente Delft en geeft inzicht in de mooiste vondsten en resultaten. De lezing is coronaproof, je volgt deze vanaf 20:00 uur via een livestream. Deelname is gratis, maar aanmelden is nodig via: rmo.nl/speurenonderhetspoor. Meerdere archeologische objecten van Erfgoed Delft zijn na de lockdown te bewonderen in het Rijksmuseum van Oudheden binnen de tentoonstelling ‘Retourtje verleden – ProRail en archeologie’.

Speuren onder het spoor- van oudste telescoop tot kegelballen
De aanleg van een spoortunnel op de grens van de historische binnenstad van Delft was in 2014 de aanleiding voor een langdurig en grootschalig archeologisch onderzoek. Hierbij werden de resten gevonden van ruim achthonderd jaar bewoningsgeschiedenis. Het onderzoek gaf nieuwe inzichten in de ontwikkeling van de stadsverdediging. Het leverde bovendien vele bijzondere en unieke objecten op. Van de oudste telescoop van Nederland tot de kegelballen van een sociëteit: de vondsten vertellen het verhaal van de stad in zijn volle breedte.

Livestream lezing
- datum: dinsdag 12 januari 2021
- tijd: 20.00 – 21.00 uur
- locatie: livestream vanuit het Rijksmuseum van Oudheden
- kosten: gratis
- aanmelden: rmo.nl/speurenonderhetspoor
- georganiseerd door RoMeO, de vriendenvereniging van het museum

Spoorzone2014