Stadsarchief
Archeologie
Monumenten

Er kan meer dan u denkt

In Delft staan 1500 historische panden. De meeste worden gebruikt als woning of bedrijfspand.

Er is veel mogelijk om een monument te verduurzamen. Vaak veel meer dan men zou verwachten. Denk aan isolatie van gevels en ramen, of aan warmtepompen en zonnepanelen. Daarmee wordt uw pand comfortabeler, energiezuiniger en duurzamer.

Expositie in stadskantoor in de maand april

De gemeente organiseert van dinsdag 2 april tot en met maandag 29 april een expositie in het stadskantoor, speciaal voor eigenaren van monumentale huizen. Deze reizende expositie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) doet dit jaar verschillende gemeenten aan. De expositie biedt informatie over isoleren van vloeren, wanden en daken, opwekken van energie en plaatsen van dubbel glas in bestaande kozijnen zonder verlies van de historische waarde.

Met deze inspiratie en informatie kan een monumenteigenaar, eventueel met hulp van een adviseur, een plan maken voor een pand.

De expositie is ook interessant voor eigenaren van oude panden die geen monumentale status hebben.

De tentoonstelling is in de publiekshal van het stadskantoor (Stationsplein 1), open van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Gratis inloopspreekuur voor advies

Verduurzamen van een historisch gebouw vraagt om maatwerk. U kunt advies vragen aan de monumentenadviseurs van Erfgoed Delft. Ze zijn elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur aanwezig op de expositie. U kunt vragen stellen over verduurzamingsplannen en over de regels voor monumenten in Delft.

expo foto

Meer informatie

Voor meer informatie gaat u naar www.delft.nl/verduurzamen-monumenten

U kunt ook bellen via 14015.