Stadsarchief
Archeologie
Monumenten

Bij bodemschatten denken de meesten niet aan hout. Toch zijn vondsten van hout bijzonder omdat de kans dat ze bewaard blijven vrij klein is. Als het haardvuur al werd overleefd, bestond er een grote kans dat het wegrotte in de grond. Toch bevat de archeologische collectie van Erfgoed Delft maar liefst 1500 houten gebruiksvoorwerpen.

Niet al het hout is timmerhout, houten gebruiksvoorwerpen uit Delftse bodem
De 150 mooiste en meest bijzondere objecten van onze collectie, presenteert Erfgoed Delft in het boek ‘Niet al het hout is timmerhout, houten gebruiksvoorwerpen uit Delftse bodem’. Met rijk geïllustreerde hoofdstukken waarin de achtergrond van de collectie, historisch onderzoek naar houthandel en de functionaliteit van de objecten wordt besproken. Vanaf september 2020 is het boek te verkrijgen via www.erfgoeddelft.nl.

Serie online filmpjes door stadsarcheoloog
Voor YouTube en Facebook maakte Erfgoed Delft een bijbehorende serie filmpjes, waarin stadsarcheoloog Steven Jongma een selectie prachtige houten vondsten presenteert. Bekijk hieronder de eerste aflevering over een vondst uit Kasteel Altena te Delft. Tot en met eind september worden nieuwe filmpjes toegevoegd, dus houd onze Facebookpagina en ons YouTube kanaal in de gaten.

 

Ga hier naar de playlist op Youtube van Niet al het hout is timmerhout.