Stadsarchief
Archeologie
Monumenten

Dat Willem van Oranje in Delft is vermoord weet iedere inwoner wel. Maar wat weet je nog meer over de geschiedenis van onze historische stad? Meer dan je denkt! Test het zelf of met een team tijdens de online pubquiz van Delfia Batavorum op 25 oktober.

Online alternatief tijdens het lustrumjaar
De fysieke lustrumactiviteiten van  historische vereniging Delfia Batavorum zijn dit jaar helaas opgeschort, vandaar een online alternatief. Voor iedereen die houdt van pubquizzen, die geïnteresseerd is in Delft , geschiedenis of gewoon een leuke avond wil. De samenwerking met Erfgoed Delft en het Stadsarchief  zorgt voor afwisselende quizvragen, geïllustreerd met historisch beeldmateriaal.

Uw pubquizmasters
Twee enthousiastelingen, bekend met  de Delftse historie, praten de avond aan elkaar. Robert Nederlof is filmmaker en initiatiefnemer van de Facebookpagina Historic pictures of Delft. Peter Becker is docent in het HBO en als bestuurslid verantwoordelijk voor de publicaties van Delfia Batavorum.

Hoe werkt de online pubquiz?
Deelnemers ontvangen na aanmelding een hyperlink waarmee ze eenvoudig toegang krijgen tot de website waar de pubquiz live wordt gepresenteerd. De antwoorden worden via een online formulier ingediend.

Prijzen?
Het gaat natuurlijk vooral om het plezier: samen met je teamgenoten je kennis testen en nieuwe dingen over de stad ontdekken. Maar… voor de beste drie teams hebben we een aantal leuke prijzen!

  • Wanneer? Zondag 25 oktober, van 20.00-ca. 21.30 uur
  • Pubquizmasters:  Robert Nederlof en Peter Becker
  • Aanmelden: mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  met vermelding van je teamnaam
  • Meer informatie: https://www.delfia-batavorum.nl/nieuws/online-pubquiz-25okt2