Waarom droegen mensen in de Romeinse tijd en de vroege Middeleeuwen eigenlijk een bijzondere broche, de zogenoemde fibula? Waarom groef men vroeger een beerput in de achtertuin en wat zat er allemaal in? En waarom liet Willem van Oranje in 1572 het Kartuizerklooster in Delft slopen?
Sporen in de grond
Je komt het op zaterdag 17 juni te weten op de open dag van Erfgoed Delft Archeologie. Van 13.00 tot 16.00 uur staan de archeologen klaar om al je vragen over de geschiedenis van Delft te beantwoorden. De archeologen doen onderzoek naar de sporen in de grond. Wat ze vinden wordt in de archeologische werkplaats onderzocht en daarna bewaard in het depot. Leer meer over archeologie en over de mensen die vroeger in Delft woonden en werkten. Er zijn activiteiten voor kinderen en lezingen voor volwassenen.
Neem jouw vondst mee
Op 17 juni kun je onder meer je eigen dierenfibula maken of een lederen buideltje knutselen. Je kunt ook luisteren naar een kinderverhaal over archeologie (leeftijd 4+). Ontdek wat er in de beerput zit of puzzel oude scherven van vondsten bij elkaar. Verder zijn er bijzondere vondsten in de vitrines te zien. Neem ook jouw vondst mee, want een echte archeoloog gaat je dan uitleggen wat jouw vondst precies is.
Lezing
Archeoloog Steven Jongma geeft om 13.15 en 14.30 uur een lezing over het Kartuizerklooster.
Erfgoed Delft archeologie aan Kluizenaarsbocht 7 in Delft.
De toegang is gratis.