Stadsarchief
Archeologie
Monumenten

Ken je het spelletje ‘Zoek de archeoloog’? De werkplaats van onze archeologen heeft iets weg van een weelderige jungle. Op de tweede foto zie je tussen de schoorstenen echter duidelijk het herkenningspunt van ons Delft, de torens van de vertrouwde Oude en Nieuwe Kerk.
                     32065615 9A28 4FF5 9070 81BCB50582F0

Het voormalig terrein van Calvé is jaren in gebruik geweest voor industrie en ligt nu al een tijd braak. In verband met het bouwrijp maken van de grond - denk aan ondergrondse sloop en sanering – voeren onze archeologen Jean Paul en Bas er nu in opdracht van Royal HaskoningDHV / DSM een verkennend booronderzoek uit. “Op basis van kaartmateriaal, weten we al dat langs de Wateringseweg een molen en enkele gebouwtjes hebben gestaan”, aldus Jean Paul. “De molen is overigens in 1917 afgebroken en in het Openluchtmuseum in Arnhem weer opgebouwd. Wij bekijken nu of er nog fundamenten van de molen e.d. in de grond zitten. Verder is er een verwachting voor aanwijzingen van bewoning uit de Romeinse tijd!” 

Zodra we het archeologisch erfgoed van dit gebied hebben vastgelegd voor het heden en de toekomst, is het gebied klaar voor een nieuwe ontwikkeling. Spannende onderzoeken dus, waarvan we je op de hoogte zullen houden.

3877404E 674B 49A6 BD43 94F96FDBFF8F